Přihlásit

Kořeněné mleté maso s rajčaty a lilkem

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Mexiko

The Žrout
1398
Kořeněné mleté maso s rajčaty a lilkem  – Snadné Mexiko recept, zvládnete za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kořeněné mleté maso s rajčaty a lilkem
  • Postup

    1 - Navzdory množství koření, je příprava jednoduchá. Namleté maso osolíme, promícháme a přidáme veškeré předepsané koření a dobře vše promícháme. Lilek oloupeme a v sekáčku nasekáme na jemno. Na oleji zpěníme cibulku a mrkev nakrájenou na tenké plátky, přidáme mleté maso po menších kuličkách. Maso osmahneme tak aby se zatáhlo. Potom přidáme na drobno pokrájená oloupaná rajčata, zalijeme 200 ml vody a podusíme 10 minut. Potom přidáme lilek, ocet a chilli papričku. Dle chuti osolíme a podusíme na trochu staženém plameni 25 minut za občasného promíchání aby se maso nepřipálilo. Deset minut před koncem dušení přidejte na kostičky nakrájenou papriku. 2 - Těstoviny uvaříme dle návodu se lžičkou sušené bazalky. Chutnají pak mnohem lépe. Těstoviny promícháme s omáčkou. Na talíři ozdobte strouhaným sýrem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na maso

    800 g mletého masa
    1 lžička mletého černého pepře
    1 lžička tymiánu
    1 lžička oregana
    1/2 lžičky estragonu
    1/2 lžičky šalvěje
    1 lilek
    4 středně velká oloupané rajčata
    1 cibule
    1 mrkev
    2 červené špičaté papriky
    3 lžíce červeného vinného octa
    1 chilli paprička
    sůl
    olej
    sýr na strouhání

    Na těstoviny

    1 lžička sušené bazalky
    300 g těstovin tagliatelle