Přihlásit

Český džuveč s vepřovým masem

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Celá ČR

The Žrout
1497
Český džuveč s vepřovým masem – Snadné Česko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Český džuveč s vepřovým masem
  • Český džuveč s vepřovým masem – ilustrační foto
  • Český džuveč s vepřovým masem
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a krátce osmahneme na oleji a cibuli aby se maso zatáhlo a zalijeme ho 250 ml vody tak aby se dusilo, dle chuti osolíme. Dusíme 15 minut. 2 - Mezitím si v rýžovaru uvaříme rýži a brambory nakrájené na kostičky vaříme do poloměkka. Zapékací mísu vymažeme máslem. K vepřovému masu přidáme na kostičky nakrájenou papriku, spařená, oloupaná a na drobno nakrájená rajčata, rýži uvařené brambory, mletou papriku a směs důkladně promícháme. Vše zalijeme kysanou smetanou. 3 - Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů 30 - 35 minut. Dobrou chuť.

    Suroviny

    800 g vepřové kýty
    500 g zelené nebo žluté papriky
    5 středně velkých rajčat
    160 g rýže
    3 středně velké brambory
    2 lžičky mleté sladké papriky
    2 větší cibule
    200 ml kysané smetany
    olej
    máslo