Přihlásit

Dušené vepřové plátky na česneku

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Celá ČR

Beruska21
1403
Dušené vepřové plátky na česneku – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Dušené vepřové plátky na česneku
  • Postup

    1 - Maso nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme a osmahneme po obou stranách na oleji a vyndáme na talíř. Na stejném oleji osmahneme cibuli nakrájenou na drobno spolu s anglickou slaninou nakrájenou na kostičky. Vše potom zaprášíme hladkou moukou, zalijeme 0, 5 l horké vody, opepříme, promícháme metličkou, přivedeme k varu a povaříme 10 minut. 2 - Vrátíme zpět maso, stáhneme trochu plamen a podusíme 15 minut pod pokličkou .Potom přidáme prolisovaný česnek, dle chuti dosolíme a povaříme ještě 3 minuty. Podávejte s rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    800 - 900 g vepřové pečeně nebo kýty
    100 g anglické slaniny
    60 g česneku
    1 cibule
    1 lžička mletého černého pepře
    1 lžíce hladké mouky
    sůl
    olej
    rýže