Přihlásit

Boloňská vepřová pečeně

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Itálie

Beruska21
1894
Boloňská vepřová pečeně  – Snadné recept z Itálie kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Boloňská vepřová pečeně
  • Recept: Boloňská vepřová pečeně
  • Náhled receptu Boloňská vepřová pečeně
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Pečeni v celku osolíme, opepříme, posypeme tlučeným fenyklem a potřeme prolisovaným česnekem. Pečeni necháme několik hodin v chladu odležet, ideálně přes noc. je důležité o nejvíce odříznou bíle z vrchu aby se sůl a koření natáhli do masa. 2 - V hrnci na oleji se lžící másla osmahneme pečeni po všech stranách tak aby se maso zatáhlo. Potom přidáme na drobno nakrájenou cibuli a zalijeme 500 ml mléka. Dusíme pod pokličkou 30 minut, během dušení pečeni pravidelně poléváme šťávou z dušení. Postupně také přiléváme zbytek mléka. Asi po 15 minutách stáhneme plamen a dodusíme dle předepsané doby. Mezitím si v menším hrnci osmahneme na másle na drobno nakrájené žampiony. Po uplynutí doby dušení přidáme hrst nasekané petrželky a podušení žampiony. Necháme přejít 3 minuty varem a máme hotovo. Podávejte s těstovinami nebo noky. Dobrou chuť.

    Suroviny

    800 - 900 g vepřové pečeně bez kosti
    2 stroužky česneku
    1 střední cibule
    100 g žampionů nebo jiných hub
    650 ml mléka
    mletý černý pepř
    tlučený fenykl
    1 hrst nasekané petrželky
    máslo
    olej
    sůl