Přihlásit

Kavarma na kjustendilský způsob

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Bulharsko

Beruska21
1401
Kavarma na kjustendilský způsob – Snadné Bulharsko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kavarma na kjustendilský způsob – ilustrační foto
  • Náhled receptu Kavarma na kjustendilský způsob
  • Postup

    1 - Papriky nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy zalijeme vodou, ve které je necháme několik hodin naložené. Maso nakrájíme na kostičky a osmahneme na sádle tak aby se zatáhlo. Potom maso zalijeme trochou vody z paprik a dusíme 15 minut. Mezitím v dalším hrnci osmahneme na sádle naloženou papriku, pak přidáme pórek a zalijeme opět vodou z paprik (asi 300 ml ). Podusíme 15 minut, přidáme papriku, pepř a sůl, vše promícháme a přidáme k masu. Necháme přejít varem než si našleháme vejce. Vše opět dobře promícháme a nalijeme do zapékací mísy. 2 - Maso v míse polijeme rovnoměrně rozšlehanými vejci a dáme zapéct na 200 stupňů a 15 minut na druhou mřížku odspodu. Podáváme bez přílohy. Dobrou chuť.

    Suroviny

    800 g vepřové kýty
    1 pórek
    1 kg paprik (zelené a červené na půl)
    5 vajec
    1 lžička mleté sladké papriky
    1 lžička mletého černého pepře
    sádlo
    sůl