Přihlásit

Vepřový řízek v bramboráku

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Celá ČR

Beruska21
1510
Vepřový řízek v bramboráku – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Vepřový řízek v bramboráku – ilustrační foto
  • Recept: Vepřový řízek v bramboráku
  • Postup

    1 - Kýtu nakrájíme na jednotlivé řízky, naklepeme osolíme a po obou stranách osmahneme a vyndáme na talíř. 2 - Brambory nastrouháme, vodu kterou pustí z větší části slijeme. Přidáme předepsané suroviny na těsto a promícháme. Mouky dáme tolik aby těsto zhoustlo, nicméně musí mít stále spíše řídkou konzistenci. Těsto pak vložíme do oleje, na něj položíme řízek a když vrstva těsta zespodu zpevní, zakryjeme těstem také horní část řízku a obracečkou opatrně obrátíme a osmahneme i z druhé strany. Podávejte ozdobené nakládanou okurkou nebo s nakládanou zeleninou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na maso

    600 g vepřové kýty
    sůl
    olej

    Na těsto

    700 g brambor
    2 lžíce mléka
    1 celé vejce
    4 stroužky prolisovaného česneku
    1 lžička majoránky
    1 lžička mletého černého pepře
    olej
    polohrubá mouka
    2 lžíce mléka
    sůl
    olej