Přihlásit

Slezské vepřové maso s pórkem

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Severní Morava

Beruska21
1350
Slezské vepřové maso s pórkem – Snadné Česko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Slezské vepřové maso s pórkem
  • Slezské vepřové maso s pórkem – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Pórek nakrájíme na kolečka a promícháme v míse s vínem cukrem a solí, necháme 10 - 15 minut odležet. Maso nakrájíme nejdříve na plátky, osolíme a pak ho nakrájíme na tenké nudličky, které obalíme v Solamylu. 2 - Pórek povaříme na lžíci sádla i s marinádou. Přivedeme k varu a povaříme 5 minut, občas promícháme. Maso osmahneme na sádle, zalijeme 400 ml vody, přidáme bílý pepř, sojovku, řádně promícháme a dosolíme dle chuti. Povaříme na mírně staženém plameni pod pokličkou 10 minut. Přidáme povařený pórek a povaříme ještě 10 minut. Podávejte s rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    700 - 800 g vepřové kýty
    400 g nakrájeného pórku
    200 ml bílého vína
    Solamyl
    2 lžičky cukru
    1 lžička mletého bílého pepře2 lžičky sojové omáčky
    2 lžičky sojové omáčky
    sádlo
    sůl