Přihlásit

Džuveč na gušanský způsob

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Bulharsko

Beruska21
1133
Džuveč na gušanský způsob (6).JPG

Listopad 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Džuveč na gušanský způsob (6).JPG
  • Džuveč na gušanský způsob (4).JPG
  • Džuveč na gušanský způsob (2).JPG
  • Play
    Stop

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Maso nakrájíme na menší kostičky. Na sádle osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, pak přidáme maso a osmahneme ho tak aby se zatáhlo a dle chuti osolíme. Pak přilijeme 300 ml vody a podusíme 10 minut. Přidáme mletou papriku, promícháme a přelijeme vše do zapékací mísy. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a rajčata nakrájená na menší kousky. Vše zalijeme 200 ml horké osolené vody. Důkladně vše promícháme. 2 - Zapečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů 30 minut. Potom přidáme strouhaný sýr promíchaný s rozšlehanými vejci. Zapečeme ještě 7 minut a podáváme. Na talíři posypte porce čerstvou nasekanou petrželkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    800 - 900 g vepřové kýty
    2 střední cibule
    150 - 200 g rajčat
    300 - 400 g brambor
    2 lžičky mleté sladké papriky
    2 celá vejce
    250 g strouhaného tvrdého sýra
    1 hrst nasekané čerstvé petrželky
    sádlo
    sůl