Přihlásit

Vepřové maso s kysaným zelím

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Bulharsko

Paní domácí
1052
Vepřové maso s kysaným zelím  – Snadné recept z Bulharsko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Vepřové maso s kysaným zelím
  • Postup

    1 - Maso nakrájíme na kostičky a na sádle osmahneme aby se zatáhlo, maso také osolíme přidáme trochu vody a povaříme. Když je téměř všechna voda vyvařená, maso vyndáme na talíř, přidáme na drobno nakrájenou cibulku a krátce povaříme. Pak přidáme mletou papriku a zalijeme 500 ml vody. Povaříme 10 minut. 2 - Zapékací misku vymažeme sádlem a vložíme do ní nasekané kysané zelí. Přidáme maso s paprikovou šťávou, promícháme a dáme zapéct na 200 stupňů a 20 minut. Hotovo a můžeme se do toho pustit. Dobrou chuť.

    Suroviny

    700 - 800 g vepřové kýty
    1,5 kg kysaného zelí
    1 střední cibule
    2 lžičky mleté sladké papriky
    4 - 5 pálivých paprik
    mletý černý pepř
    sůl
    sádlo