Přihlásit

Ďábelské maso

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Rakousko

The Žrout
1499
Ďábelské maso  – Snadné recept z Rakousko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Ďábelské maso
  • Ďábelské maso
  • Postup

    1 - Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a osmahneme na oleji. V dalším hrnci osmahneme cibuli nakrájenou na půl kroužky, zaprášíme moukou, promícháme, krátce osmahneme a zalijeme asi 400 ml vody, promícháme a přidáme protlak, kmín, papriku, pepř, ocet a osmahlé kousky masa. Promícháme a dusíme za občasného míchání dokud maso není měkké. To trvá asi 15 - 20 minut. Dle potřeby dolijeme vodu. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a smetanu,dle chuti dosolíme a 3 minuty povaříme. Na talíři ozdobte porce kapary, malými okurkami a čerstvou petrželkou. Podávejte s širokými těstovinami. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg vepřové kýty
    300 g cibule
    1 a 1/2 lžíce rajského protlaku
    1 lžička kmínu
    2 stroužky česneku
    1 lžička mletého černého pepře
    2 pálivé papriky
    1 a 1/2 lžíce octa
    kapary
    sladkokyselé okurky
    250 ml smetany
    1 lžíce hladké mouky