Přihlásit

Čínské vepřové s medovou glazurou

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Čína

The Žrout
1336
Čínské vepřové s medovou glazurou – Snadné recept z Čína kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Čínské vepřové s medovou glazurou – ilustrační foto
  • Náhled receptu Čínské vepřové s medovou glazurou
  • Postup

    1 - Z jarní cibulky odřízneme horní zelenou část, tzn. asi třetinu z každé cibulky. Spodní část lehce podrtíme nožem a vložíme do hrnce. Přidáme strouhaný zázvor, česnek, který si také podrtíme nožem a sojovku s vínem. Vše zalijeme 1 l vody a přivedeme k varu, přivedem k varu, stáhneme plamen a povaříme 30 minut. Po 15 minutách přidáme maso vcelku. Vývar nevyléváme. 2-Smícháme sojovou omáčku a med, řádně promícháme. Na dno zapékací mísy vložíme pečící papír, do středu položíme uvařené maso a polijeme ho medovou směsí. Část směsi si necháme na polití druhé strany.Vložíme do trouby na 200 stupňů a pečeme 20 minut asi po 10 minutách maso polijeme několika lžícemi vývaru, maso otočíme, polijeme zbytkem medové směsi. Necháme péct 5 minut a podlijeme maso znovu trochou vývaru. Dopečeme 5 minut. 3 - Maso nakrájejte na plátky. Podávejte s jasmínovou rýží. Maso na talíři polijeme trochou vývaru a výpeku a ozdobíme jarní cibulkou a nakrájenou chilli papričkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na glazuru

    3 lžíce tekutého medu
    1 lžíce světlé sojové omáčky

    Ostatní

    400 - 500 g vepřové pečeně nebo kýty
    1 svazek jarní cibulky
    3 stroužky česneku
    20 g strouhaného zázvoru
    100 ml rýžového nebo červeného vína
    3 lžíce sojové světlé omáčky
    jarní cibulka na ozdobení
    chilli paprička na ozdobení
    sůl