Přihlásit

Petřínská kotleta

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Praha

The Žrout
1057
Jak uvařit petřínská kotleta ? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Petřínská kotleta  – ilustrační foto
  • Recept: Petřínská kotleta
  • Náhled receptu Petřínská kotleta
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a na 2 místech lehce nařízneme aby se nekroutily. Osmahneme je z obou stran na oleji a vyndáme na talíř. Na stejném oleji osmahneme 1 minutu za občasného míchání na kostičky nakrájenou slaninu. Pak přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony, znovu povaříme 1 minutu za občasného míchání a nakonec přidáme spařená a oloupaná rajčata nakrájená na kolečka, chilli a znovu, překvapivě, 1 minutu povaříme. Nakonec přidáme rozšlehaná vejce a povaříme dokud vejce neztuhnou, tedy také asi 1 minutu, ale nyní již za stálého míchání. 2 - Do pekáče rozložíme kotlety. Nandáme na každou směs z hub a vajec, překryjeme plátkem Primátoru, podlijeme 3 lžícemi vody, přidáme párky, které šikmo nařízneme a zapečeme na 200 stupňů 12 minut. Podávejte ideálně s bramborem nebo s hranolky. Dobrou chuť.

    Suroviny

    6 vepřových kotlet
    200 g rajčat
    6 kvalitních párků
    100 g libovější anglické slaniny
    160 g žampionů
    2 vejce
    6 plátků sýra Primátor
    1/2 lžičky mletého chilli
    sůl
    mletý černý pepř
    olej