Přihlásit

Vepřové s celerem

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Řecko

The Žrout
954
Vepřové s celerem – Snadné Řecko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Vepřové s celerem – ilustrační foto
  • Recept: Vepřové s celerem
  • Postup

    1 - V hrnci zalijeme maso vodou tak aby bylo téměř ponořené. Přivedeme k varu a přidáme sůl, pepř, bobkový list, rozpůlenou cibuli a řapík celeru nakrájený na kousky. Stáhneme plamen a zvolna vaříme 90 minut. 2 - Než se maso uvaří očistíme a oškrábeme celer a dáme ho přibližně na 30 minut vařit. Celer vyndaváme když je téměř měkký. Maso vložíme do pekáče. Celer rozdělíme na porce, z vrchu ho nařízneme a do řezu vložíme kousek másla. Zabalíme do alobalu a dáme zapéct spolu s masem na 20 stupňů a 25 minut. Maso podlijte 5 - 6 naběračkami vývaru. Podávejte s bramborem. Tohle jídlo je zejména pro milovníky celeru. A víme jak celer účinkuje...Dobrou chuť.

    Suroviny

    700 g vepřové kýty
    1 cibule
    1 mrkev
    1 řapík řapíkatého celeru
    700 g celeru (menší celer)
    3 bobkové listy
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    máslo