Přihlásit

Bechyňské kotlety

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Jižní Čechy

The Žrout
1432
Bechyňské kotlety – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Bechyňské kotlety
  • Postup

    1 - Kotlety naklepeme, osolíme a po stranách dvakrát lehce nařízneme a obalíme v hladké mouce. Kotlety osmahneme po obou stranách a vyndáme je na talíř. Vložíme na drobno nakrájenou cibulku a na trochu staženém plameni ji osmahneme. Pak přidáme plátky nakrájené žampiony, promícháme a za občasného míchání povaříme 3 minuty. Pak přidáme na kostičky nakrájené okurky, na nudličky nakrájenou šunku, protlak a jablka oloupaná a nakrájená na tenké plátky. Vše promícháme, přilijeme 500 ml vývaru, lžíci másla, znovu promícháme, dle chuti osolíme a opepříme. Přikryjeme hrnec poklicí a podusíme 15 minut. 2 - Po 5 minutách vrátíme kotlety zpět do hrnce a za občasného míchání dovaříme 10 minut. Podáváme s dušenou rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    4 kotlety
    160 g žampionů
    100 g sladkokyselých okurek
    100 g šunky
    1 střední cibule
    1 jablko
    2 lžíce rajčatového protlaku
    500 ml vývaru z morkové kosti
    1 lžíce másla
    mletý černý pepř
    hladká mouka
    sůl
    250 g rýže na přílohu