Přihlásit

Vepřové maso Brašoi

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Maďarsko

Paní domácí
1348
Vepřové maso Brašoi  – Snadné recept z Maďarsko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Vepřové maso Brašoi
  • Vepřové maso Brašoi
  • Postup

    1 - Na drobno nakrájenou cibulku osmahneme na oleji, přidáme slaninu, znovu osmahneme a pak přidáme na kostičky nakrájené maso a šunku. Maso osmahneme tak aby se zatáhlo asi 2 - 3 minuty. Potom přidáme protlak, nakrájenou papriku, podlijeme lákem z paprik tak, aby se maso dusilo, můžeme si pomoct také trochou vody a přidáme ještě mletou papriku. Promícháme a povaříme 15 minut. Asi 3 minuty před koncem vaření přidáme prolisovaný česnek. Dle chuti dosolte. Podávejte ideálně s rýží, maso je chutné i s hranolky. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 - 600 g vepřové kýty
    100 g šunky
    50 g anglické slaniny
    250 g cibule (3 ks střední velikosti)
    200 g nakládané kapie nebo červené papriky
    3 lžičky rajského protlaku
    2 lžičky mleté sladké papriky
    4 stroužky česneku
    1 feferonka
    lák z paprik
    sůl