Přihlásit

Vepřové na kyselo s krupicovo -bramborovými knedlíky

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Rakousko

Paní domácí
1246
Vepřové na kyselo  s krupicovo -bramborovými knedlíky  – Snadné recept z Rakousko kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Vepřové na kyselo  s krupicovo -bramborovými knedlíky
  • Vepřové na kyselo  s krupicovo -bramborovými knedlíky
  • Postup

    1 - Vepřové maso nakrájíme na nudličky. Na sádle osmahneme na drobno nakrájenou cibulku. Potom přidáme maso, které osolíme a osmahneme z obou stran. Zaprášíme moukou, znovu promícháme, trochu osmahneme, přidáme ocet, asi 300 ml vývaru, tedy tak aby se maso dusilo, přidáme také majoránku, pepř a nasekanou petrželku tymián a dle chuti sůl. Vaříme dokud maso nezměkne, dle potřeby přiléváme vývar. Nakonec přidáme smetanu, necháme 3 minuty přejít varem a je hotovo. 2 - Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je trochu vychladnout , ale ještě teplé je v míse rozšťoucháme. Přidáme zbytek surovin uvedených v receptu a na oleji osmahlou slaninu. Vše důkladně promícháme a necháme těsto 7 minut odpočinout. Potom z těsta v ruce vytvarujeme kulaté knedlíky, které dáme vařit do vroucí osolené vody. Knedlíky jsou hotové, když vyplavou na povrch. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na maso

    750 - 800 g libového vepřového masa
    2 cibule
    4 lžíce octa
    500 - 700 ml vývaru z morkové kosti
    1 lžička mletého černého pepře
    1 lžička tymiánu
    1 lžička majoránky
    4 lžíce nasekané čerstvé petrželky
    3 lžíce kysané smetany
    1 lžíce hladké mouky
    sádlo
    sůl

    Na knedlíky

    250 g krupice
    250 g vařených brambor
    1 vejce
    trochu soli
    80 g anglické slaniny