Přihlásit

Debrecínské maso

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Rakousko

Paní domácí
1425
Debrecínské maso  – Snadné Rakousko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Debrecínské maso
  • Postup

    1 - Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu 3 minuty. Pak přidáme cibuli a maso, prolisovaný česnek, kmín a papriku, poprášíme moukou, promícháme, rychle asi 1 minutu osmahneme a promícháme. Pak přidáme na tenká kolečka nakrájený párek, na tenké plátky nakrájené žampiony, protlak, trochu dosolíme a zalijeme vodou tak aby se maso dusilo. Dusíme 20 - 25 minut za občasného míchání. Podávejte s bramborem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    700 - 800 g vepřové kýty nebo pečeně
    1 lžička kmínu
    1 lžička mleté sladké papriky
    100 g anglické slaniny
    1 debrecínský párek
    2 sladkokyselé okurky
    100 g žampionů
    1 lžička rajčatového protlaku
    1 cibule
    sůl
    trochu hladké mouky