Přihlásit

Vepřové klopsy v kysaném zelí

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Celá ČR

Paní domácí
959
Vepřové klopsy v kysaném zelí – Snadné Česko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Vepřové klopsy v kysaném zelí
  • Náhled receptu Vepřové klopsy v kysaném zelí
  • Postup

    1 - Vepřové maso umeleme na jemno. Na sádle osmahneme polovičku na drobno nakrájené cibule a přidáme ji do směsi. Pak do ní přidáme 2 vejce, které ruční elektrickým šlehačem vyšleháme do pěny, přidáme v horké vodě propláchnutou rýži, osolíme a vše důkladně promícháme. Z takto ochucené masové směsi vytvoříme kuličky. 2 - Na sádle osmahneme druhou polovinu cibule, přidáme zelí i se šťávou a zalijeme vodou tak aby se zelí dusilo. Do takto zalitého zelí přidáme kmín, špetku soli, pepř a vepřové kuličky, které trochu stlačíme tak, aby byly pod vodou. Přivedeme k varu a dusíme 20 minut. Když jsou kuličky hotové vyndáme je na talíř, zelí zahustíme strouhaným bramborem, mírně stáhneme plamen a povaříme ještě 7 minut , občas promíchejte a podáváme, ideálně s bramborem.Mňam..Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 g mleté vepřové kýty
    1 cibule
    2 celá vejce
    3 lžíce rýže
    2 lžičky kmínu
    1 lžička mletého černého pepře
    3/4 kg kysaného zelí
    sádlo
    1 syrový brambor na strouhání
    sůl