Přihlásit

Vepřová panenka v římském hrnci

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Miš - Maš

Paní domácí
1690
Jak uvařit vepřová panenka v římském hrnci ? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Vepřová panenka v římském hrnci
  • Vepřová panenka v římském hrnci  – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Římský hrnec necháme cca 2 hodiny namočený ve studené vodě. Na dno hrnce rozložíme 5 listů čínského zelí a posypeme ho cibulkou. Pak vložíme maso osolené a ochucené směsí pepřů, které následně jemně pokapeme vinným octem. Na maso položíme prošut, brambory nakrájené na kroužky, osolené a opepřené. Na brambory potom pokládáme nakrájené žampiony, posypeme eidamem a zakryjeme 5 listy zelí. Dáme péct do trouby na 180 stupňů na 35 minut. Mlask.. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 g vepřové panenky
    1 cibule
    koření směs pepřů
    10 listů čínského zelí
    7 žampionů
    10 dkg prošutu
    7 brambor
    červený vinný ocet
    eidam na posypání
    sůl