Přihlásit

Vepřová panenka zapečená s broskví

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Celá ČR

Paní domácí
1230
Vepřová panenka zapečená s broskví – Snadné Česko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Vepřová panenka zapečená s broskví – ilustrační foto
  • Náhled receptu Vepřová panenka zapečená s broskví
  • Postup

    1 - Nakládané broskve necháme odkapat přes cedník. Sirup zachytíme do talíře. Vepřovou panenku nakrájíme na 5 kousků, které naklepeme, osolíme a vložíme do sirupu z broskví a necháme uležet 2 hodiny v lednici. Pak vyjmeme maso ze sirupu, posypeme bílým pepřem a krátce z obou stran osmahneme na pánvi.Maso vyndáme na talíř obalíme plátkem šunky, na který položíme půlenou broskvi a překryjeme plátky eidamu. 2 - Vložíme do zapékací mísy, podlijeme olejem z výpeku a trochou broskvového sirupu. Pečeme na 180 stupňů 20 minut. Podáváme s bramborem, hranolky, prostě co má kdo rád.. P.S. Budete si přidávat.. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 g vepřové panenky
    1 plechovka nakládaných broskví (potřebujete 5 půlek)
    15 dkg šunky
    15 dkg eidamu
    mletý bílý pepř
    sůl