Přihlásit

Vepřová panenka na štýrský způsob

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Rakousko

Paní domácí
1406
Jak uvařit vepřová panenka na štýrský způsob? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Vepřová panenka na štýrský způsob
  • Postup

    1 - Maso naporcujeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem a krátce ho z obou stran na sádle osmahneme. Kousky masa potom vyndáme na talíř. Do zbylého sádla přidáme cibulku, lžíci hladké mouky případně ještě trochu sádla (po vyndání masa to může být potřeba) a uděláme si jíšku. Tu zalijeme octem a zeleninovým vývarem a metličkou prošleháme. Do hrnce vrátíme maso a dusíme 10 minut. 2 - Mrkev, menší petržel a kolečko celeru nastrouháme na struhadle a na másle osmahneme. To trvá 4 minuty. Takto upravenou zeleninu přidáme do omáčky, dusíme 10 minut a máme hotovo. Podáváme s rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 šál vepřové panenky
    6 stroužků česneku
    2 lžíce sádla
    1 cibule
    110 ml jablečného octa
    1/2 litru zeleninového vývaru
    1 lžíce másla
    1 mrkev
    1 menší petržel
    1 kolečko celeru (široké 1,5 cm)
    hladká mouka
    sůl