Přihlásit

Lasagne s kedlubnou a vepřovou panenkou

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Miš - Maš

The Žrout
1186
Lasagne s kedlubnou a vepřovou panenkou – Snadné recept z Miš - Maš kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Lasagne s kedlubnou a vepřovou panenkou
  • Lasagne s kedlubnou a vepřovou panenkou
  • Postup

    1 - Kedlubny nakrájíme na tenké plátky,papriky na struhadle na tenká kolečka, cibuli na drobno a vepřovou panenku na medailonky. Maso osolíme a opepříme. 2 - Připravíme si bešamel. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a vytvořte si jíšku. Přidejte mléko (100 - 150 ml) a metličkou rozšlehejte do hladka. Přidejte bobkový list, tymián a nastrouhaný muškátový oříšek, dle chuti osolte, opepřete a povařte cca 5 minut. 3 - Na dno zapékací mísy rozetřeme vrstvu bešamelu, na něj vložíme lasagne, na lasagne poskládáme tenké plátky kedlubny, na ně maso, cibuli znovu bešamel a papriku. Přikryjeme další vrstvou lasagní a pokračujeme dokud máme maso a ostatní suroviny. Celkově by jsme měli mýt 2 až 3 patra, záleží na velikosti zapékací mísy. Poslední vrstvu musí tvořit bešamel paprika a na kolečka pokrájená mozarella zcela na vrchu. Dáme zapéct cca na 30 minut a 200 stupňů. Naporcujte a podávejte. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na lasagne

    lasagne
    500 g vepřové panenky
    3 kedlubny
    2 červené špičaté papriky
    2 x mozarella
    mletý černý pepř
    1 větší cibule
    sůl

    Na bešamelovou omáčku

    100 g másla
    80 g hladké mouky
    850 ml mléka
    muškátový oříšek
    3 bobkové listy
    1 lžička tymiánu
    sůl