Vepřové plátky na hořčici
Snadné
4 a více porcí
Do 30 minut
Západní Čechy
98
.jpg)
0
Postup
Snadný, rychlý, pikantní a přitom jednoduchý recept na vepřové plátky. Chutná úžasně.
1 - maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí. Na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, promícháme a na tuto směs vložíme maso. Plátky masa povaříme po obou stranách tak, aby se maso zatáhlo. Potom vše lehce podlijeme vodou tak, aby se vše dusilo a dusíme pod pokličkou dokud maso není měkké. během dušení dle potřeby dolíváme vodou. Když je maso měkké, přidáme 2 lžíce kysané smetany, promícháme, dle chuti omáčku dosolíme a necháme 3 minuty probublávat. To je vše. Podávejte ideálně s dušenou rýží. Dobrou chuť.Suroviny