Vepřové na houbách a kopru
Snadné
4 porce
30 - 45 minut
Severní Morava
81
.jpg)
0
Postup
Vyvážená kombinace hub a kopru Vám zahraje na Vaše chuťové buňky úžasnou melodii...
1 - Vepřové maso nakrájíme na menší kousky. Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a za občasného promíchání vaříme dokud se maso nezatáhne. Potom vše lehce podlijeme vodou tak, aby se maso dusilo a přidáme nasekaný kopr. Vše důkladně promícháme, přivedeme k varu, stáhneme plamen na polovinu a dusíme dokud maso není měkké. když maso začne měknout přidáme na kostičky nakrájené okurky a na osminky nakrájené žampiony. Vše opět promícháme a dusíme pod pokličkou 7 minut. Nakonec přidáme 2 lžíce kysané smetany, opět vše promícháme a necháme na stále staženém plamenu 3 minuty probublávat.Vhodnou přílohou je dušená rýže. Dobou chuť.Suroviny