Katův šleh se zelím
Snadné
4 porce
Do 30 minut
Jižní Čechy
90
.jpg)
0
Postup
Tradiční recept v netradičním provedení. Přesto stále velmi jednoduchý na přípravu a velmi, velmi chutný.
1 - Nakrouháme zelí, promícháme ho s trochou soli a prozatím necháme v míse uležet. V hrnci na sádle zpěníme na drobno nakrájené cibule, pak přidáme na nudličky nakrájené maso, které osolíme, opepříme a za občasného promíchání vaříme dokud se maso nezatáhne. Pak prolisovaný česnek, přidáme kečup, mleté chilli a přidáme zelí i se šťávou, kterou mezitím pustilo. Vše podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou dokud zelí není měkké, obvykle 25 - 30 minut, dle potřeby podlévejte trochou vody. Když je zelí měkké přidáme na nudličky nakrájenou papriku a na osminky nakrájené žampiony. Dusíme vše pod pokličkou ještě 7 minut. Hotovo. Tuto úžasnou pochoutku podávejte s hranolky nebo pečenými brambory. Dobrou chuť.Suroviny