Přihlásit

Katův šleh se zelím

Snadné

4 porce

Do 30 minut

Jižní Čechy

Beruska21
84
Jak uvařit katův šleh se zelím? Snadné recept, připravený za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Katův šleh se zelím
  • Náhled receptu Katův šleh se zelím
  • Postup

    Tradiční recept v netradičním provedení. Přesto stále velmi jednoduchý na přípravu a velmi, velmi chutný.

    1 - Nakrouháme zelí, promícháme ho s trochou soli a prozatím necháme v míse uležet. V hrnci na sádle zpěníme na drobno nakrájené cibule, pak přidáme na nudličky nakrájené maso, které osolíme, opepříme a za občasného promíchání vaříme dokud se maso nezatáhne. Pak prolisovaný česnek, přidáme kečup, mleté chilli a přidáme zelí i se šťávou, kterou mezitím pustilo. Vše podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou dokud zelí není měkké, obvykle 25 - 30 minut, dle potřeby podlévejte trochou vody. Když je zelí měkké přidáme na nudličky nakrájenou papriku a na osminky nakrájené žampiony. Dusíme vše pod pokličkou ještě 7 minut. Hotovo. Tuto úžasnou pochoutku podávejte s hranolky nebo pečenými brambory. Dobrou chuť.

    Suroviny

    400 g bílého hlávkového zelí
    800 g vepřové kýty
    2 cibule
    2 červené papriky
    4 stroužky česneku
    300 g žampionů
    3 lžíce kečupu
    1 lžička mletého chilli koření
    1 lžička mletého černého pepře
    sůl
    sádlo
    hranolky nebo pečené brambory jako příloha