Přihlásit

Vepřové žebírko po Bavorsku

Snadné

4 porce

Do 30 minut

Německo

Paní domácí
111
Vepřové žebírko po Bavorsku – Snadné Německo recept, zvládnete za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Vepřové žebírko po Bavorsku – ilustrační foto
  • Recept: Vepřové žebírko po Bavorsku
  • Postup

    Tradiční pochoutka z bavorských hospůdek. Tento recept na řízek je velmi chutný a snadný na přípravu. Potěší každého labužníka.

    1 - Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme lehce v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích, smíchaných s tabascem a mlékem a nakonec v preclíkové nebo tyčinkové strouhance. Takto připravené řízky osmahneme na sádle. Na menším množství sádla osmahneme také na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a samostatně na kolečka nakrájené uvařené brambory s cibulí nakrájenou na drobno. Na talíři rozložíme na řízek kolečka brambor, anglickou slaninu a ozdobíme čerstvým kopre. Dobrou chuť.

    Suroviny

    5 vepřových řízků z pečeně (jeden pro šéfkuchaře)
    150 g anglické slaniny
    100 g tvrdých preclíků nebo tyčinek
    2 vejce
    2 lžíce mléka
    1 lžička tabasca
    mletý černý pepř
    hladká mouka
    kopr na ozdobení každé porce
    sůl
    sádlo
    osmahnuté kolečka vařených brambor na cibuli jako příloha