Přihlásit

Brněnský drak

Snadné

4 porce

Do 30 minut

Jižní Morava

Beruska21
283
Jak uvařit brněnský drak ? Snadné recept, připravený za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Brněnský drak
  • Brněnský drak  – ilustrační foto
  • Postup

    Tradiční a chutná minutka od Brniska. Recept je snadný na přípravu. Svou chutí potěší i labužníky.

    1 - Maso naklepeme osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a poprášíme mletým chilli. Takto připravené maso opečeme na sádle a prozatím odložíme na talíř, který zakryjeme. 2 - Rajčata v sekáčku rozmixujeme na kašičku a vložíme do hrnce. Přidáme kečup, na menší kousky nakrájenou chilli papričku a na kostičky nakrájené papriky. Přivedeme k varu, stáhneme plamen na polovinu a povaříme vše pod pokličkou 10 minut. Dle potřeby můžeme přilít trochu vody. Ideální přílohou je klasický český bramborák nebo česnekové placičky. Vhodné jsou i brambory vařené ve slupce. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na maso

    5 plátků vepřové pečeně z kostí nebo bez (jeden pro šéfkuchaře)
    na každou porci masa jeden stroužek česneku
    mleté chilli
    sůl
    sádlo

    Na omáčku

    2 papriky kapie
    400 g rajčat
    3 lžíce kečupu
    1 chilli paprička
    sůl

    Ostatni

    příloha bramborák, brambory nebo bramborové placky