Brněnský drak
Snadné
4 porce
Do 30 minut
Jižní Morava
276
.jpg)
0
Postup
Tradiční a chutná minutka od Brniska. Recept je snadný na přípravu. Svou chutí potěší i labužníky.
1 - Maso naklepeme osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a poprášíme mletým chilli. Takto připravené maso opečeme na sádle a prozatím odložíme na talíř, který zakryjeme. 2 - Rajčata v sekáčku rozmixujeme na kašičku a vložíme do hrnce. Přidáme kečup, na menší kousky nakrájenou chilli papričku a na kostičky nakrájené papriky. Přivedeme k varu, stáhneme plamen na polovinu a povaříme vše pod pokličkou 10 minut. Dle potřeby můžeme přilít trochu vody. Ideální přílohou je klasický český bramborák nebo česnekové placičky. Vhodné jsou i brambory vařené ve slupce. Dobrou chuť.