Přihlásit

Maďarský vepřový paprikáš

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Maďarsko

Beruska21
262
Maďarský vepřový paprikáš – Snadné Maďarsko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Maďarský vepřový paprikáš – ilustrační foto
  • Náhled receptu Maďarský vepřový paprikáš
  • Postup

    1 - Maso nakrájíme na kostky. V hrnci necháme rozpustit na kostičky nakrájenou na kostičky, poté na ní zpěníme na drobno nakrájenou cibuli. Do tohoto základu vložíme na kostky nakrájené maso, lehce ho osolíme a za občasného promíchání vaříme dokud se maso nezatáhne. Pak přidáme mletou papriku, důkladně vše promícháme, podlijeme maso vývarem z kostí nebo vodou tak, aby se maso dusilo, stáhneme trochu plamen a dusíme dokud maso není měkké. Když je maso měkké, přidáme na kostičky nakrájenou papriku, vše promícháme, dle chuti dosolíme a povaříme pod pokličkou 6 - 7 minut. vypneme plamen a omáčku zjemníme dvěma lžícemi kysané smetany. Vše důkladně promícháme. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg vepřové kýty nebo pečeně bez kosti
    1 cibule
    100 g klasické slaniny
    3 světlé papriky
    1 červená paprika
    2 středně velká vyzrálá rajčata
    1 lžíce mleté sladké papriky
    2 lžíce kysané krémové smetany 15% nebo více
    sůl
    těstoviny, rýže nebo noky jako příloha