Přihlásit

Vepřové na žampionech s ústřicovou omáčkou

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Čína

Paní domácí
136
Vepřové na žampionech s ústřicovou omáčkou (7)

Květen 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Vepřové na žampionech s ústřicovou omáčkou (7)
  • Vepřové na žampionech s ústřicovou omáčkou (1)
  • Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Maso nakrájíme na kostičky vložíme do mísy, přidáme koření sůl a vejce a vše důkladně promícháme. Mísu zakryjeme potravinářskou folií a necháme 1 hodinu marinovat v lednici. 2 - Ve woku rozpálíme olej, vložíme maso, promícháme a povaříme za občasného promíchání dokud se maso nezatáhne. Poté přidáme na drobno nakrájenou cibuli, opět vše promácháme a minutu povaříme. Pak přidáme na menší kousky nakrájené žampiony, opět vše důkladně promícháme a vaříme pod pokličkou 3 minuty. Žampiony pustí vodu a zmenší svůj objem. Přidáme ústřicovou omáčku, dle chuti dosolíme a dusíme dokud maso není měkké. Podávejte s listem ledového salátu nakrájeného na proužky a dušenou jasmínovou rýží. Rýži prolijte omáčkou, naservírujte maso a podávejte. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na marinádu:






    Na maso: