Vepřové na žampionech s ústřicovou omáčkou
Snadné
4 porce
30 - 45 minut
Čína
Postup
Na výlet s
kolo-vylety.cz
1 - Maso nakrájíme na kostičky vložíme do mísy, přidáme koření sůl a vejce a vše důkladně promícháme. Mísu zakryjeme potravinářskou folií a necháme 1 hodinu marinovat v lednici. 2 - Ve woku rozpálíme olej, vložíme maso, promícháme a povaříme za občasného promíchání dokud se maso nezatáhne. Poté přidáme na drobno nakrájenou cibuli, opět vše promácháme a minutu povaříme. Pak přidáme na menší kousky nakrájené žampiony, opět vše důkladně promícháme a vaříme pod pokličkou 3 minuty. Žampiony pustí vodu a zmenší svůj objem. Přidáme ústřicovou omáčku, dle chuti dosolíme a dusíme dokud maso není měkké. Podávejte s listem ledového salátu nakrájeného na proužky a dušenou jasmínovou rýží. Rýži prolijte omáčkou, naservírujte maso a podávejte. Dobrou chuť.
Suroviny
Na maso: