Přihlásit

Vepřové plátky Ibérico

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Španělsko

Beruska21
349
Vepřové plátky Ibérico – Snadné recept z Španělsko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Vepřové plátky Ibérico – ilustrační foto
  • Vepřové plátky Ibérico
  • Postup

    1 - V misce promícháme všechny suroviny na marinádu, potřeme s ní plátky masa, naskládáme je na talíř, který zakryjeme potravinářskou folií a necháme maso marinovat přes noc v lednici. 2 - Brambory očistíme a nakrájíme na kostky. Rajčata rozmixujeme v sekáčku na kaši. Do hrnce vložíme na kostičky nakrájené brambory, přidáme rozmixovaná rajčata, cibuli nakrájenou na kolečka, nadrcený česnek, tymián, pepř a dle chuti sůl. Vše důkladně promícháme a přivedeme k varu. Dle potřeby můžeme přilít trochu vody a vaříme dokud brambory nejsou téměř měkké. 3 - Mezitím na olivovém oleji lehce a velmi krátce opečeme marinované plátky, jen tak aby se maso na povrchu zatáhlo a prozatím je vyndáme na talíř, který zakryjeme. 4 - Plátky masa poté vložíme do hrnce s omáčkou. Hrnec zakryjeme pokličkou a pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 40 -45 minut. Na talíři přelijte plátky masa omáčkou s brambory a již se jen nechte unášet úžasnou chutí této pochoutky. Pro nejlepší výsledek je nutné použít skutečně vyzrálá rajčata. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na marinádu

    3 lžíce olivového oleje
    2 lžičky mleté sladké papriky
    1 lžička tabasca z uzených papriček
    2 nadrcené stroužky česneku
    1 lžička oregana
    1/2 lžičky mletého kmínu

    Na brambory

    1 kg brambor
    1 cibule
    1 kg vyzrálých rajčat
    3 stroužky česneku
    1 lžička tymiánu
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    sůl

    Ostatní

    1 kg vepřové pečeně bez kosti
    olivový olej
    sůl