Přihlásit

Vepřové plátky Ibérico

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Španělsko

Beruska21
105
plátky Ibérico (3)

Květen 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • plátky Ibérico (3)
  • plátky Ibérico (5)
  • Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - V misce promícháme všechny suroviny na marinádu, potřeme s ní plátky masa, naskládáme je na talíř, který zakryjeme potravinářskou folií a necháme maso marinovat přes noc v lednici. 2 - Brambory očistíme a nakrájíme na kostky. Rajčata rozmixujeme v sekáčku na kaši. Do hrnce vložíme na kostičky nakrájené brambory, přidáme rozmixovaná rajčata, cibuli nakrájenou na kolečka, nadrcený česnek, tymián, pepř a dle chuti sůl. Vše důkladně promícháme a přivedeme k varu. Dle potřeby můžeme přilít trochu vody a vaříme dokud brambory nejsou téměř měkké. 3 - Mezitím na olivovém oleji lehce a velmi krátce opečeme marinované plátky, jen tak aby se maso na povrchu zatáhlo a prozatím je vyndáme na talíř, který zakryjeme. 4 - Plátky masa poté vložíme do hrnce s omáčkou. Hrnec zakryjeme pokličkou a pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 40 -45 minut. Na talíři přelijte plátky masa omáčkou s brambory a již se jen nechte unášet úžasnou chutí této pochoutky. Pro nejlepší výsledek je nutné použít skutečně vyzrálá rajčata. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na marinádu









    Na brambory










    Ostatní