Vepřové plátky Ibérico
Snadné
4 a více porcí
30 - 45 minut
Španělsko
Postup
Na výlet s
kolo-vylety.cz
1 - V misce promícháme všechny suroviny na marinádu, potřeme s ní plátky masa, naskládáme je na talíř, který zakryjeme potravinářskou folií a necháme maso marinovat přes noc v lednici. 2 - Brambory očistíme a nakrájíme na kostky. Rajčata rozmixujeme v sekáčku na kaši. Do hrnce vložíme na kostičky nakrájené brambory, přidáme rozmixovaná rajčata, cibuli nakrájenou na kolečka, nadrcený česnek, tymián, pepř a dle chuti sůl. Vše důkladně promícháme a přivedeme k varu. Dle potřeby můžeme přilít trochu vody a vaříme dokud brambory nejsou téměř měkké. 3 - Mezitím na olivovém oleji lehce a velmi krátce opečeme marinované plátky, jen tak aby se maso na povrchu zatáhlo a prozatím je vyndáme na talíř, který zakryjeme. 4 - Plátky masa poté vložíme do hrnce s omáčkou. Hrnec zakryjeme pokličkou a pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 40 -45 minut. Na talíři přelijte plátky masa omáčkou s brambory a již se jen nechte unášet úžasnou chutí této pochoutky. Pro nejlepší výsledek je nutné použít skutečně vyzrálá rajčata. Dobrou chuť.
Suroviny
Na brambory
Ostatní