Vepřové adobo
Snadné
4 porce
Do 30 minut
Čína
85
0
Postup
Na výlet s
kolo-vylety.cz
1 - Maso nakrájíme na nudličky a v míse ho smícháme se solí a kořením. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme kořeněné maso a zasmahneme ho tak, aby se maso zatáhlo. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, cukr, oříšky a vše důkladně promícháme. Poté vše podlijeme 200 ml vody, přivedeme k varu, trochu stáhneme plamen a pod pokličkou vaříme za občasného promíchání 12 minut. Adobo podáváme tak, že na každý talíř rozložíme list zeleného salátu (hlávkový, ledový apod.), na salátový list vložíme maso lehce prolité omáčkou a přidáme kopeček rýže. A to je vše. Dobrou chuť.
Suroviny