Přihlásit

Vepřové adobo

Snadné

4 porce

Do 30 minut

Čína

Beruska21
271
Vepřové adobo – Snadné recept z Čína kuchyně, hotový za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Vepřové adobo
  • Náhled receptu Vepřové adobo
  • Postup

    1 - Maso nakrájíme na nudličky a v míse ho smícháme se solí a kořením. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme kořeněné maso a zasmahneme ho tak, aby se maso zatáhlo. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, cukr, oříšky a vše důkladně promícháme. Poté vše podlijeme 200 ml vody, přivedeme k varu, trochu stáhneme plamen a pod pokličkou vaříme za občasného promíchání 12 minut. Adobo podáváme tak, že na každý talíř rozložíme list zeleného salátu (hlávkový, ledový apod.), na salátový list vložíme maso lehce prolité omáčkou a přidáme kopeček rýže. A to je vše. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 g vepřové kýty
    2 cibule
    2 stroužky česneku
    30 g kešu oříšků
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    1/2 lžičky mletého chilli
    1/2 lžičky mletého koriandru
    1 lžička třtinového cukru
    olej
    sůl
    na každou porci 1 list zeleného salátu
    jasmínová rýže jako příloha