Vepřové maso po čínsku s květákem
Snadné
4 porce
30 - 45 minut
Čína
Postup
Na výlet s
kolo-vylety.cz
1 - Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Maso nakrájíme na plátky a poté na nudličky. Maso vložíme do mísy, přidáme všechny předepsané suroviny na marinádu a dobře vše promícháme. Maso necháme marinovat v lednici 2 hodiny. 2 - Než scedíme uvařený květák, odebereme 3 naběračky vývaru z květáku na pozdější podlévání masa. Květák scedíme a zatím zakryjeme. Ve woku na oleji krátce orestujeme uvařené růžičky květáku a orestované růžičky vyndáme na talíř s ubrouskem. Dle potřeby dolijeme trochu oleje a orestujeme maso. Maso restujeme dokud se nezatáhne. Potom podlijeme maso vývarem z květáku, přidáme ocet a na kostičky nakrájenou chilli papričku, vše promícháme a dusíme pod pokličkou dokud maso nezměkne. Když maso začne měknout přidáme v trošce květákového vývaru rozmíchaný škrob, vše opět důkladně promícháme a dovaříme. Na talíři, přiložte k masu kousky květáku. Ideální přílohou je dušená rýže nebo rýžové nudle. Dobrou chuť.
Suroviny
Ostatní