Přihlásit

Vepřové maso po čínsku s květákem

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Čína

The Žrout
420
Vepřové maso po čínsku s květákem – Snadné Čína recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Vepřové maso po čínsku s květákem – ilustrační foto
  • Recept: Vepřové maso po čínsku s květákem
  • Postup

    1 - Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Maso nakrájíme na plátky a poté na nudličky. Maso vložíme do mísy, přidáme všechny předepsané suroviny na marinádu a dobře vše promícháme. Maso necháme marinovat v lednici 2 hodiny. 2 - Než scedíme uvařený květák, odebereme 3 naběračky vývaru z květáku na pozdější podlévání masa. Květák scedíme a zatím zakryjeme. Ve woku na oleji krátce orestujeme uvařené růžičky květáku a orestované růžičky vyndáme na talíř s ubrouskem. Dle potřeby dolijeme trochu oleje a orestujeme maso. Maso restujeme dokud se nezatáhne. Potom podlijeme maso vývarem z květáku, přidáme ocet a na kostičky nakrájenou chilli papričku, vše promícháme a dusíme pod pokličkou dokud maso nezměkne. Když maso začne měknout přidáme v trošce květákového vývaru rozmíchaný škrob, vše opět důkladně promícháme a dovaříme. Na talíři, přiložte k masu kousky květáku. Ideální přílohou je dušená rýže nebo rýžové nudle. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na marinádu

    3 lžíce sójové omáčky
    1 a 1/2 lžičky mletého zázvoru
    1/2 lžičky mletého chilli
    1/2 lžičky sečuánského pepře
    3 stroužky prolisovaného česneku

    Ostatní

    800 - 900 g vepřové kýty
    1 středně velký květák
    1 chilli paprička
    2 lžičky kukuřičného škrobu
    2 lžíce rýžového octa
    sůl
    olej