Přihlásit

Bzenecké vepřové žebírko v bramborákovém těstíčku

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Střední Morava

Paní domácí
834
Bzenecké vepřové žebírko v bramborákovém těstíčku – Snadné Česko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Bzenecké vepřové žebírko v bramborákovém těstíčku
  • Bzenecké vepřové žebírko v bramborákovém těstíčku – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Plátky masa naklepeme, osolíme, na sádle osmahneme a prozatím odložíme na talíř, který zakryjeme. 2 - Brambory nastrouháme, přidáme prolisovaný česnek, sýr nakrájený na kostičky a všechny ostatní suroviny. Těsto důkladně promícháme. V pánvi rozehřejme sádlo a lžící vložíme část těsta, na kterou položíme osmahlý plátek masa a z vrchu ho zakryjeme dalším těstem. Když je těsto zespodu pevné, vložíme takový plátek do pekáče vyložený pečícím papírem. Takto připravené porce pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 15 minut. Vhodnou přílohou je bramborová kaše a brusinky. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na těsto

    1 kg brambor
    3 stroužky česneku
    2 celá vejce
    1 a 1/2 lžičky majoránky
    1 lžička mletého černého pepře
    50 ml mléka
    2 lžíce bílého vína
    150 g hladké mouky
    1 pivní sýr nebo romadúr
    sádlo
    sůl

    Ostatní

    5 plátků vepřové pečeně bez kosti (1 pro šéfkuchaře)
    brusinkový džem nebo nakládané brusinky
    bramborová kaše jako příloha