Přihlásit

Dušené vepřové plátky po Sicilsku

Snadné

4 porce

Do 30 minut

Itálie

Beruska21
721
Jak uvařit dušené vepřové plátky po sicilsku? Snadné recept, připravený za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Dušené vepřové plátky po Sicilsku
  • Náhled receptu Dušené vepřové plátky po Sicilsku
  • Postup

    1 - Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a krátce osmahneme na olivovém oleji. Mas o prozatím odložíme na talíř. Do výpeku vložíme na drobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Promícháme a povaříme za občasného promíchnutí 1 minutu. Poté přidáme na půlky nakrájená rajčata a na drobno nakrájenou chilli papričku. Přidáme víno, bazalku, oregano, opět vše důkladně promícháme a dusíme pod pokličkou dokud se z rajčat nezačne tvořit kašička. Dle potřeby podléváme trochou vody. 2 - Mezitím si nakrájíme žampiony na osminky a lehce je opečeme na olivovém oleji. Rajčatovou omáčku dle chuti osolíme, vrátíme zpět maso, dle potřeby podlijeme a dusíme na mírně staženém plameni dokud maso není měkké. Když maso začne měknout přidáme opečené žampiony a vaříme dále dokud maso nezměkne. K měkkému masu přidáme na nudličky nakrájené kapie, opět vše promícháme a povaříme ještě 5 minut. Ideální přílohou jsou brambory, kus-kus nebo těstoviny. Dobrou chuť.

    Suroviny

    5 plátků vepřové pečeně bez kosti
    1 chilli paprička
    300 g žampionů
    3 papriky kapie
    500 g zralých měkkých rajčat
    1 cibule
    150 ml bílého vína
    2 stroužky česneku
    1 lžička sušené bazalky
    1/2 lžičky oregana
    mletý černý pepř
    olivový olej
    sůl