Přihlásit

Kladenská vepřová pečeně na pepři a tymiánu

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Střední Čechy

Paní domácí
1040
Jak uvařit kladenská vepřová pečeně na pepři a tymiánu? Snadné recept, připravený za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kladenská vepřová pečeně na pepři a tymiánu – ilustrační foto
  • Náhled receptu Kladenská vepřová pečeně na pepři a tymiánu
  • Postup

    1 - Z vepřové pečeně odřežeme bílé na povrchu. Pak ji osolíme a opepříme, lehce ji potřeme olejem a posypeme tymiánem. Takto připravenou pečeni dáme na talíř, ten zakryjeme potravinářskou folií a necháme přes noc marinovat. Pečeni vložíme do pekáče, lehce ji podlijeme vodou, přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou petržel a pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 50 -55 minut. 2 - Pečeni prozatím vyndáme na talíř. Výpek scedíme a nalijeme do menšího hrnce i s petrželí. Přidáme víno, v sekáčku na kašičku nasekaná cherry rajčata, mletou papriku, vše promícháme, přivedeme k varu a povaříme na mírně staženém plameni 7 minut. Nakonec omáčku rozmixujeme a dle chuti dosolíme. Podávejte s bramborovou kaší, do které kromě mléka přidejte také, lžíci másla a lžičku mletého černého pepře. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg vepřové pečeně bez kosti
    1 středně velká petržel
    mletý černý pepř
    tymián
    trochu oleje na potření
    300 ml bílého vína
    mléko
    1 lžíce másla
    sůl
    250 g cherry rajčat
    1 lžička mleté sladké papriky