Přihlásit

Česneková kapsa s klatovským báčem

Snadné

4 porce

Do 30 minut

Západní Čechy

Paní domácí
825
Jak uvařit česneková kapsa s klatovským báčem? Snadné recept, připravený za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Česneková kapsa s klatovským báčem – ilustrační foto
  • Česneková kapsa s klatovským báčem – ilustrační foto
  • Postup

    1 - V plátcích masa vytvoříme kapsu. Do každé kapsy vložíme do plátku šunky zabalený plátek sýra s prolisovaným stroužkem česneku. Kapsu uzvřeme párátky, plátky masa osolíme a opepříme. Maso zasmahneme na sádle tak, aby se zatáhlo a vyndáme ho na chvíli na talíř. Do výpeku vložíme na drobno nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Potom vrátíme zpět maso, lehce je podlijeme masovým vývarem, přidáme česnek a majoránku a dusíme do měkka. 2 - Na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli. Brambory oloupeme a na strouháme na jemno. Přidáme osmahlou cibulku, prolisovaný česnek, majoránku, mouku a dle chuti sůl. Vše důkladně promícháme. Směs rozložíme na pečící papír na plechu a vytvoříme obdélník o výšce cca 1 cm. Báč pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů 25 minut. Hotové maso polijeme sosíkem a podáváme s kouskem báče. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na kapsy

    4 silnější plátky vepřové pečeně bez kosti
    6 stroužků česneku
    1 větší cibule
    do každé kapsy plátek šunky
    do každé kapsy plátek sýra
    mletý černý pepř
    1 lžička majoránky
    vývar z morkové nebo vepřové kosti na podlití
    sůl
    sádlo

    Na báč

    800 g brambor
    4 stroužky česneku
    2 větší cibule
    120 g hrubé mouky
    1 a 1/2 lžičky majoránky
    sůl
    sádlo