Přihlásit

Hornonitrainské žebírko

Snadné

4 porce

Do 30 minut

Slovensko

The Žrout
847
Hornonitrainské žebírko  – Snadné recept z Slovensko kuchyně, hotový za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Hornonitrainské žebírko  – ilustrační foto
  • Hornonitrainské žebírko  – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Jednotlivé kotlety naklepeme, osolíme,opepříme a osmahneme na sádle tak, aby se maso zatáhlo a vyndáme je na talíř, který zakryjeme. Do výpeku vložíme v sekáčku na kašičku nakrájená rajčata, švestky nakrájené na kostičky, dle chuti sůl a vše důkladně promícháme. Potom přidáme na osminky nakrájené žampiony a znovu vše promícháme. Trochu stáhneme plamen a povaříme vše pod pokličkou 5 minut. Na tuto směs rozložíme maso, vše lehce podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou cca 15 minut, ale doba dušení samozřejmě záleží od velikosti porcí. Hotovu omáčku můžeme zjemnit lžící kysané smetany. Já na ni zapomněl, to si mi poslední dobou stává...Podávejte s bramborem vařeným ve slupce. Dobrou chuť.

    Suroviny

    5 kotlet (jedna pro šéfkuchaře)
    1 větší cibule
    200 g rajčat
    8 větších žampionů
    200 g švestek
    mletý černý pepř
    sůl
    sádlo
    1 lžíce kysané krémové smetany