Přihlásit

Vepřové kotlety na víně po maďarsku

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Maďarsko

Paní domácí
858
Jak uvařit vepřové kotlety na víně po maďarsku? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Vepřové kotlety na víně po maďarsku
  • Recept: Vepřové kotlety na víně po maďarsku
  • Postup

    1 - Kotlety nebo vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku. Na maso rozložíme trochu rozmarýnu, na kolečka nastrouhanou mrkev, na kolečka nastrouhanou cibuli, na kousky nalámaný bobkový list, na tenké plátky nakrájený česnek a vše zalijeme vínem. Takto připravené maso v pekáčku zakryjeme poravinářskou fólií a necháme marinovat přes noc (ideálně 12 hodin) v lednici. 2 - Marinované maso poté na másle z obou stran povaříme jeta tak, aby se maso zatáhlo. Následně přidáme všechnu marinádu, přivedeme k varu a podusíme maso pod pokličkou 7 minut. Před koncem dušení přilijte menší naběračku zeleninového vývaru, poprašte maso po povrchu mletou paprikou a vše lehce promíchejte. Vypněte plamen, posypte směs strouhankou z bílého rohlíku, zakryjte hrnec alobalem a pečte v troubě předehřáté na 210 stupňů 25 minut. Potom sundejte alobal a pečte ještě 5 minut. Tuto skvělou pečínku podávejte s bramborem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    5 vepřových kotlet nebo plátků z vepřové pečeně
    2 malé mrkve
    1 větší cibule
    1 stroužek česneku
    200 ml bílého vína
    rozmarýn
    mletý černý pepř
    mletá sladká paprika
    1 bobkový list
    větší hrst nasekané petrželky
    máslo
    2 lžíce strouhanky
    sůl
    trochu zeleninového vývaru