Přihlásit

Vepřové filé

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Francie

Beruska21
837
Vepřové filé  – Snadné recept z Francie kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Vepřové filé
  • Recept: Vepřové filé
  • Postup

    1 - Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme tymiánem a troškou rozmarýnu. Takto připravené maso naskládáme na sebe, položíme na talíř, který zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v lednici hodinu odležet. 2 -Maso poté osmahneme na sádle z obou stran tak, aby se maso zatáhlo. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, máslo, vše podlijeme trochou vody, přivedeme k varu a krátce 5 minut podusíme. Hrnec poté zakryjeme alobalem, vložíme do trouby předehřáté na 210 stupňů a pečeme 20 - 25 minut, dle velikosti porcí. Upečené maso vyndáme na talíř, výpek scedíme do hrnce, přidáme v malém množství vody rozpuštěný škrob, na půlky nakrájené žampiony, víno a povaříme pod pokličkou na plameni staženém na polovinu 5 minut. Houby pustí trochu vody, omáčku dle chuti dosolte, přidejte kysanou krémovou smetanu, metličkou ji dobře rozmíchejte a nechte omáčku ještě 3 minuty probublávat. Na talíři přelijte maso omáčkou. Ideální přílohou je bramborová kaše. Dobrou chuť.

    Suroviny

    800 - 900 g vepřové pečeně bez kosti
    1 cibule
    400 g žampionů
    mletý černý pepř
    tymián
    rozmarýn
    50 ml bílého vína
    1 lžička bramborového škrobu
    trochu citronové šťávy
    3 lžíce kysané krémové smetany
    sádlo
    1 lžička másla
    bramborová kaše jako příloha