Přihlásit

Vepřové kotlety Napolitana

Snadné

4 porce

Do 30 minut

Itálie

Beruska21
794
Vepřové kotlety Napolitana – Snadné Itálie recept, zvládnete za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Vepřové kotlety Napolitana
  • Vepřové kotlety Napolitana – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Maso naklepeme osolíme, opepříme a na olivovém oleji z obou stran krátce osmahneme aby se maso zatáhlo. Maso prozatím vyndáme na talíř, který zakryjeme. Přidáme protlak, česnek, a na plátky nakrájené žampiony. Vše promícháme a povaříme pod pokličkou 3 minuty. Potom přidáme papriky nakrájené na tenké nudličky a znovu vše promícháme. Vrátíme zpět maso a podlijeme kotlety lehce vodou aby se vše dusilo a přidáme dle chuti sůl. Přivedeme vše k varu, stáhneme plamen na polovinu a dusíme za občasného promíchání pod pokličkou dokud maso není měkké. Na talíři přelijeme kotlety nebo plátky omáčkou a ozdobíme čerstvou bazalkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    5 vepřových kotlet nebo plátků z pečeně bez kosti
    250 g žampionů
    3 světlé papriky
    1 větší stroužek česneku
    1 lžíce rajčatového protlaku
    mletý černý pepř
    olivový olej
    sůl
    dušená rýže jako příloha
    čerstvá bazalka na ozdobení