Přihlásit

Kopaničářská kotleta

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Střední Morava

The Žrout
767
kopaničářská kotleta (4).JPG

Duben 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • kopaničářská kotleta (4).JPG
  • kopaničářská kotleta (1).JPG
  • Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Kotlety naklepe, osolíme, opepříme a na sádle je z obou stran osmahneme tak, aby se maso zatáhlo. Poté kotlety vyndáme na talíř, který zakryjeme. Do výpeku vložíme v sekáčku nasekaná rajčata na kašičku, přidáme chilli papričky, worcester, kečup, vše promícháme, vrátíme zpět kotlety, stáhneme plamen na polovinu a dusíme dokud maso není měkké. Když maso změkne, přidáme prolisovaný česnek, promícháme omáčku a necháme vše ještě 3 minuty probublávat. Ke každé porci přidáme moravskou klobásu, kterou nejprve ohřejeme a potom ji po stranách lehce nařízneme a osmahneme na malém množství sádle v nepřilnavé pánvi osmahneme. Jako přílohu podávejte brambory podávané ve slupce, vhodné jsou i hranolky. Dobrou chuť.

    Suroviny

    5 kotlet (jedna pro šéfkuchaře)
    600 g šťavnatých rajčat
    3 stroužky česneku
    1 - 2 chilli papričky (plechové huby vždycky dvě)
    1 lžíce kečupu
    1 lžíce worcestru
    mletý černý pepř
    1 moravská klobása ke každé porci
    sádlo
    sůl
    brambory vařené ve slupce jako příloha