Přihlásit

Jagerské vepřové řízky

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Maďarsko

Paní domácí
908
Jagerské vepřové řízky – Snadné Maďarsko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Jagerské vepřové řízky – ilustrační foto
  • Náhled receptu Jagerské vepřové řízky
  • Postup

    1 - Maso nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme a opepříme. Ve větším hrnci na sádle osmahneme porce masa tak, aby se maso zatáhlo. Řízky prozatím vyndáme na talíř. Do výpeku vložíme lžíci rajčatového protlaku, víno, vše promícháme a lehce zasmahneme. Vrátíme zpět řízky a zalijeme je trochou vývaru aby se vše dusilo. Dusíme dokud maso není měkké. 2 - V jiném hrnci rozpustíme lžíci sádla a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na drobno spolu s kmínem. Potom přidáme na jemno nakrouhané zelí, ocet cukr, dle chuti sůl. Vše podlijeme vínem a trochou vody. Vše důkladně promícháme a dusíme pod pokličkou dokud zelí nezměkne. Obvykle stačí 20 minut. 2 - Na talíř nejprve nandáme dostatek zelí, na zelí položíme řízek, který přelijeme omáčkou. Okolo zelí dáme na kolečka nakrájené brambory, uvařené ve slupce a pak samozřejmě oloupané. Mezi brambory a maso položíme nožičku párku, lehce osmahlou na malém množství sádla. Okolo zelí nalijte ještě trochu omáčky. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na maso

    1 kg vepřové pečeně bez kosti nebo kýty
    nožička párku ke každé porci
    1 lžíce rajčatového protlaku
    mletý černý pepř
    50 ml bílého vína
    trochu vývaru z kostí na podlití
    sádlo
    brambory jako příloha
    sůl

    Na zelí

    1 kg červeného zelí
    1 větší cibule
    1 lžička kmínu
    2 lžíce octa
    2 lžíce cukru
    sůl
    sádlo
    100 ml bílého vína
    trochu vody na podlití