Přihlásit

Kladenský vepřový plátek na česneku

Snadné

4 porce

Do 30 minut

Střední Čechy

The Žrout
754
Kladenský vepřový plátek na česneku  – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Kladenský vepřový plátek na česneku
  • Náhled receptu Kladenský vepřový plátek na česneku
  • Postup

    1 - Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. V hrnci rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu a na ní zpěníme na drobno nakrájenou cibuli. Na tento základ položíme plátky masa a povaříme je z obou stran tak, aby se maso zatáhlo. Plátky masa podlijeme trochou vodou aby se maso dusilo. Dusíme dokud maso není měkké a dle potřeby můžeme dolít trochu vody. Když je maso měkké vyndáme ho na chvíli na talíř, přidáme prolisovaný česnek dle chuti sůl a kysanou smetanu. Vše necháme přejít varem 3 minuty. Potom vrátíme zpět maso, stáhneme plamen na polovinu a necháme ještě 2 minuty probublávat. A chutná rychlovka pro milovníky česneku je hotová. Dobrou chuť.

    Suroviny

    5 plátků z vepřové pečeně bez kosti (jeden pro šéfkuchaře)
    70 g klasické slaniny
    10 stroužků česneku
    1 cibule
    mletý černý pepř
    3 lžíce kysané krémové smetany
    ječné kroupy nebo rýže jako příloha
    sůl